تبلیغات

برنج ایرانی

۰
برنج ایرانی

یکی از مهمترین اقلام غذایی جهان و از مهم ترین غلات، برنج است. برنج غذای اصلی نیمی از جمعیت جهان می باشد.

از گونه های برنج ایرانی می توان به گرده ، دابو ، چارم1، چارم2 ، صدری(که شامل دم سیاه و دم زرد و دم سرخ)، طارم  ، بینام ، چمپا، علی کاظمی  و … اشاره کرد . همچنین از تیپهای پر محصول و اصلاح شده ، می توانیم به سفید رود و خزر اشاره کنیم.

برنج ایرانی

بعضی انواع برنج ایرانی در مناطق شمالی ،  شامل ارقام ایندیکایی مثل غریب ، هاشمی ، حسنی و گرده می باشند که نتیجه انتخاب سنتی توسط کشاورزان (و احتمالاً در ادامه تعدادی نیز در نتیجه انتخاب توسط محققین) هر یک در نواحی جلگه‌ای و دره‌ای استان گیلان به ترتیب شالی زارهای مناطق اطراف شهرستان‌های صومعه سرا ، فومن ، تالش ، و طارم به مرور زمان حاصل شده‌اند .

خرید برنج

یکی از مشکلات برخی افراد، تشخیص و خرید برنج خوب مرغوب و شیوه نگهداری آن است.

  • تشخیص و خرید برنج :

برنج ایرانی با داشتن درجه بندی ، در شمار برنج های ممتاز است.
و اما فقط خوب قد کشیدن دانه برنج پس از پخت ملاک مرغوبیت نیست.
دانه برنج هر چه خشک تر و سفت تر باشد بهتر است زیرا با جذب سریع آب هنگام پخت، حجیم تر می شود.

برنج ندا

درسال 64 در یک برنامه مدون، تلاقی های مختلفی در قالب طرح دای آلل کراس کامل بین چندین رقم محلی با کیفیت پخت و خوراک عالی و ارقام پرمحصول برنج اما با کیفیت پایین انجام شد. پس از سه سال مطالعه ژنتیکی  از تلاقی بین ارقام محلی سنگ طارم و حسن سرایی با رقم اصلاح شده آمل ۳ به دست آمد. از میان لاین های به دست آمده، لاین D2-12-54 از لحاظ عملکرد و کیفیت نسبت به سایر ارقام اصلاح شده برتر بود و از برخی جهات نیز نسبت به ارقام اصلاح شده پرمحصول از جمله آمل ۳ و نعمت برتری خاصی داشت. از جمله خصوصیات برتر این لاین جدید ۷ الی ۱۰ روززودرسی و نیز خواص فیزیکوشیمیایی مطلوب آن می باشد.

برنج فجر

برنج فجر از ارقام پر محصول برنج است ،فجر برنجی است نرم با شکل ظاهری خنجری که از طرف انتها(جنین)به سمت سر برنج با انحنای نازک شده که شبیه سر خنجر می شود و از ناحیه پشت نیز دارای فرو رفتگی می باشد این برنج نسبتا ریز قلم بوده  و به رنگ شیشه ای مات و استخوانی می باشد و رنگ شلتوک ان زرد و روشن است.

ضد عفونی کردن بذر برنج فجر

ضد عفونی کردن بذر برنج فجر: برای کنترل بیماری های  بذر از ماده ای به نام ویتا واکسی تیرام به مقدار 5 گرم برای هرکیلو بذر وبه صورت غوطه ور کردن در ان وبه مدت 18-24ساعت می باشد.

برنج طارم

طارم هاشمی و طارم عطری از بهترین انواع طارم ها می باشد. تنها وجه تمایز این برنج نسبت به برنج طارم عطری که نمی توانیم این را در سطح برنج طارم به عنوان یک کمبود محاسبه کرد این است که نسبت به طارم عطری کمی کمتر عطر و بو دارد. بطور کلی شکل دانه، بلند، قلمی و رنگ آن سفید متمایل به کرم و دارای کیفیت پخت عالی و طعم و عطر خوب می‌باشد بیشترین ری در بین برنج های ایرانی برنج طارم هاشمی میباشد.

برنج شیرودی

برنج شیرودی از نوع اقلام پر محصول برنج است و از نظر کیفیت طعم و پخت در حد مطلوب و خوب بوده و علت قیمت برنج ارزان این نوع برنج نیزپرمحصول بودن است.

شکل ظاهری این برنج استخوانی شکل است. این برنج در نواحی شمالی کشور کشت می شود. واز نظر شکل ظاهری بسیار شبیه به برنج طارم هاشمی است، که برای افرادغیرمتخصص در زمینه برنج قابل شناخت نیست. به همین دلیل برخی افراد سودجو این نوع برنج را با انواع دیگر مخلوط می کنند و یا آن را به اسم برنج طارم به فروش می رسانند.

 

 

+ نوشته شده توسط Sanateshargh2018 در ، ۴ بازدید ، بدون دیدگاه
هیچ نظری برای این نوشته وجود ندارد، شما اولین نظر را بنویسید ...
 captcha 
 
نوشته‌های اخیر